Lumia ailesinde giriş seviyesi kullanıcılara sunulan Lumia 520, beklentileri rahatlıkla karşılıyor.

Henüz akıllı telefona terfi etmemiş kullanıcı¬lar için iyi bir seçenek olarak sunulan Nokia Lumia 520, giriş seviyesinde bir cep telefonu. Lumia serisinden aşina olduğumuz üzere, farklı ve canlı renklerde satışa sunulan Nokia Lumia 520 de elbette Windows Phone 8 işletim sistemiyle donatılmış. Siyah, sarı, mavi, kırmızı ve beyaz renk seçenekleriyle de satışa sunulan Nokia Lumia 520, önünde yekpare bir ekran ve arka kısmında ise plastik bir malzeme bulunduruyor. İyi bir tutuş hissi yaratan telefonun sağ yanında ses seviyesi kontrolleri, güç düğmesi ve deklanşör bulunuyor. Deklan-şörü pek beğenmediğimizi söyleymeliyiz. Diğer tuşlara göre yapısı oldukça sert. Parmak izine müsait olduğun¬dan cihazın ekranını sık sık temizlemeniz gerekebilir. Cihazın kapağı açabiliyor ve pili değiştirilebiliyor. microSD kart ile SİM kart arabirimlerini de kapağın altında bulmanız mümkün. 

Oldukça basit ve rahat bir kullanım sunan Lumia 520'ye daha önce akıllı telefon kullanmamış olsanız bile hemen adapte olmanız mümkün. Harita ve navigasyon uygulamalarının yanı sıra ücretsiz müzik servisi de sunan Lumia 520, böylece akıllı telefona terfi eden kullanıcılara iyi bir seçenek olmayı başarıyor. Lumia 520'nin 4 inç büyüklü-ğündeki IPS panelli ekranı hassasiyetiyle beğenimizi kazandı. Genellikle giriş seviyesi telefonlarda karşımıza çıkan 800x480 piksel çözünürlüğün¬de bir ekranı bulunan ve Qualcomm Snapdragon S4 1 GHz işlemci içeren Lumia 520'nin bu çift çekirdekli işlemcisi ile iyi bir performans gösterdiğini de söyleyelim. 8 GB dahili hafızası bulunan telefonun hafızasını microSD kart ile 64 GB'ye kadar artırabiliyorsunuz. Pek çok giriş seviyesi telefonda olduğu gibi bir ön kamera bulunmuyor. Ana kamerası ise 5 MP fakat flaş içermiyor. HD video çekme desteği ise mevcut.

Özellik: 3.5 - Yıldız Performans: 4 Yıldız - Fiyat: 4.5 Yıldız
Web: www.nokia.com.tr Dağıtıcı: Nokia Türkiye Öne çıkanlar: Çift çekirdek performansı, segmentinde iyi konumda, ekran kalitesi.