Programları Tamamen Silme

Programları Tamamen Silme
PROGRAMLARI TAMAMEN KALDIRIN! Eski yazılımlardan kalıcı olarak kurtulun!

1-) Windows'un yolu:
Genelde programları Windows aracılığıyla kaldırmakyeterli olacaktır. Başlangıç ekranında "Denetim Masası" yazarak Denetim Masası'nı aratarak açın ve "Programlar" altındaki "Program kaldır"a tıklayın. Bilgisayarınızda kurulu tüm programların listesini göreceksiniz.

2-) Standart süreç: Kaldırmak istediğiniz programı seçin ve yukarıdaki menüden "Kaldır"a tıklayın. Her programın kendi kaldırma uygulaması vardır, bu nedenle sonraki adımlar konusunda kesin bilgi verebilmemiz mümkün değil, ancak sıklıkla "Evet" ve "İleri" düğmelerine basacağınızı söyleyebiliriz. Böylece programdan kurtulacaksınız.

3-) Install Monitor'ı kurun: Programları kaldırmanın gelişmiş yoluna gelelim, http://www.mirekusoft.com/downloads/ adresinden Install Monitor'ın sistelnize uygun 32 bit veya 64 bit sürümünü indirin ve kurulumu çalıştırın. Yönlendirmeleri İzleyin ve Windows 8 ile çalışmadığını iddia ederse ciddiye almayın, sorunsuz çalışacağını biliyoruz.

4-) Kurulumu tamamlama: Kurulum penceresi açıldığında "Next"e tıklayın, lisans sözleşmesini okuyup kabul edin ve "Install" diyerek kurulumu bitirin. Birkaç Kullanıcı Hesabı Denetimi uyarısıyla karşılaşabilirsiniz. Bunları onaylayarak "Finish" düğmesine basın ve uygulamayı çalıştırın. Program, Denetim Masası'nda gördüğünüze çok benzer bir program listesiyle açılacak.

5-) Acele etmeyin: Sağ sütunda, en üst sıradaki Install Monitor hariç tüm programların yanında gri bir uyarı olduğunu göreceksiniz. Bunun nedeni Install Monitor'ın kendi kurulumundan önce kurulan hiçbir programın kurulum detaylarını tüm incelikleriyle bilmiyor olması. Yine de endişeye gerek yok, bunları da sorunsuz kaldırablliyor.

6-) Programları kaldırın: Install Monitor arayüzünü tıpkı Denetim Masası gibi kullanabilirsiniz. İstediğiniz programa sağ tıklayıp "Uninstall"u seçin. Kaldırmak istediğiniz program hakkında daha fazla bilgi almak için "Search Online" özeliğini de kullanabilirsiniz, internette bu programın temel bileşenlerden olduğundan söz ediliyorsa kaldırmamanız daha sağlıklı olacaktır.

7-) Tamamen temizlik: Bir programı kaldırdıktan sonra bile genellikle bu programı listede üstü çizgili halde görmeye devam edeceksiniz. Programa sağ tıklayıp "Clean up" diyerek Install Monitor'ın kuruluma ait tüm kalıntıları temizlemesini sağlayabilirsiniz. Bu kalıntılargeçici dosyalardan kayıt defteri girdilerine ve gereksiz klasörlere kadar birçok şey olabilir.

8-) Yeni bir kurulum: Install Monitor penceresi açık olmasa da arka planda çalışmaya devam eder. Bunu denemek isterseniz fazla önemli olmayan bir programı kaldırın ve Install Monitor'ı kapatın. Ardından kaldırdığınız programı yeniden kurun ve Install Monitor'ı çalıştırın. Bu kurulumunuzu görmüş ve sağ sütundaki uyarı işaretini kaldırmış olacak.

9-) Daha fazla bilgi: Kurduğunuz programa tıklayıp ekranın altındaki "Content" sekmesini seçin. Kurulan ek dosya ve klasörleri göreceksiniz. Artık Install Monitor nelerin kurulduğunu veya değiştirildiğini bildiğinden programı kaldırıp "Clean up" dediğinizde tüm bu içerikle beraber bilgisayarınızdan kaldıracak.

10-) Tertemiz: İşlem tamam... Sadece pbir brogram kurmakla kalmadınız, bilgisayarınızı temiz ve düzenli tutacak, düzgün çalışmasına yardımcı olacak bir koruma katmanı kurmuş oldunuz. Bu noktadan sonra Denetim Masası'nı kullanmamanızı öneririz. Böylece Install Monitortüm programlarınızın bilgilerini tutabilir, temiz ve hızlı bilgisayar keyfinizi koruyabilir.
1
En İyi 10 Müzik Yöneticisi
Medya içeriğini kablosuz aktarma rehberi