Android'de yeni tasarım değişikliği!

Android'de yeni tasarım değişikliği!

Cep telefonu ekranları büyüdükçe, onu tek elle kullanan millet için parmakların ekranın üstteki kısmına ulaşması da bir sorun haline geliyor.  Hatta iki elle kullanan millet için bile ekranın en üstündeki arama ve adres formu ile aşağıdaki klavye arasında gidip ulaşmak can sı.

Cep telefonu ekranları büyüdükçe, onu tek elle kullanan millet için parmakların ekranın üstteki kısmına ulaşması da bir sorun haline geliyor. 

Hatta iki elle kullanan millet için bile ekranın en üstündeki arama ve adres formu ile aşağıdaki klavye arasında gidip ulaşmak can sıkıcı olmaya başlayabiliyor.

Parmağın ulaşabileceği mesafe

Google hemen Chrome Canary için yapılan testlerde, Chrome tarayıcının arama ve adres barını, ekranın altına indirmeyi deniyor. 

Test kullanıcılarının telefonlarında görülen yeni nitelik baştan sona kullanıcılar bundan böyle bir adres yazarken ya da arama yaparken, ikinci ele ihtiyaç duymadan, telefonu tutan elin başparmağı ile arama satırına dokunup klavyeyi açabiliyor ve yazmaya devam edebiliyorlar.

Android için Chrome Canary çıktı!
Android için Chrome Canary çıktı!

Google'ın bir süredir üzerinde çalıştığı yeni tarayıcısı Chrome Canary, Android için çıktı. Az Önce...

Yeni özelliğin ismi Chrome Home ve şimdilik sadece Canary'nin deneme sürümünde bulunan özelliğin hayata geçip geçmeyeceği de belli yok.

yine de özellik testlerden olumlu sonuç olursa, bütün mobil deneyimin bu yeni özelliğe tarafından şekillenmesi mümkün olabilir. Google'ın onu Canary'den çıkarıp tüm mobil uygulamalara uyarlaması için bir engel yok.

Hatta Google özelliği hayata geçirmese bile başka mobil web tarayıcıların, adres ve arama çubuklarını ekranın altına çektiğini görmek sürpriz olmayacak.

:: Siz mobil cihazlarda ekranın üst kısımlarına ulaşmakta zorluk yaşıyor musunuz?

5
Google ile eski fotoğraflarınızı dijitalleştirin!
S-Pen kalemli Galaxy Tab A 10.1 satışa çıkıyor