LG Optimus G Güçlü bataryaya sahip sağlam akıllı telefon!

LG Optimus G, Top 10 listemizin en üst sıralarında yer alıyor. Bunu sahip oldu­ğu 1,5 GHz dört çekirdekli Snapdragon S4 işlemcisi ve çift kanal 2 GB RAM'in sundu­ğu yüksek performansa ve LTE bağlantının sunduğu yüksek hızlı internet ile başarı­yor.Bunun yanında ekran da büyük bir rol oynuyor: 4,7 inçlik büyük LCD ekran 768 x 1280 piksel çözünürlüğe ve inç başına 319 piksel gibi iyi bir değere sahip.

Laboratuvar testlerimizde ekran parlaklığını 332 cd/m2 olarak ölçümledik. Bu güçlü donanımı ta­şıyan kasa ise sağlam sert plastikten üretil­miş ve çok şık bir görünüme sahip.

Sadece 8,5 mm inceliği sayesinde büyük boyutuna rağmen ele rahatça oturuyor. Kamera çözünürlüğü 13 megapiksel ve la­boratuvar testlerinde doğal renklere sahip, keskin ve zengin kontrastlı fotoğraflar sundu. Yapay ışıkta yapılan çekimlerde di­ğer akıllı ceplere kıyasla daha sarı bir ton hakim oluyor fotoğraflara. Düşük ışıkta ise kamera çok zorlanıyor ve görüntüde kum­lanma çok yüksek seviyelere ulaşıyor. Gece çekimlerinde ise Optimus G, sahip olduğu flaşı tam verimli kullanamıyor ve odaklan­ma problemleri yaşıyor.

Android 4.1.2 sürümü ve LG'nin Opti­mus arayüzünü kullanan Optimus G, bir­kaç çok ufak takılma dışında sistemi akıcı olarak çalıştırıyor. Kişiler, mesajlaşma ve tarayıcı gibi temel uygulamalar 1 saniyeden daha kısa sürede açılıp, kullanıma ha­zır hale geliyor. LTE ve 5-GHz WLAN saye­sinde 600 KB'lık test sayfamız 2,5 saniye içerisinde yüklendi. Ülkemizde LTE bağlan­tısı henüz olmadığı için bu teknolojinin nimetlerinden faydalanamasak da Opti­mus G yüksek hızlı HSPA+ bağlantı ile 42,2 MB/s veri aktarımı yapabiliyor. Tam par­laklıkta 5:50 saat pil ömrüne sahip Opti­mus G. Bu değer çok yüksek olmasa da iyi bir değer. Sunduğu 10 saatin üzerinde ko­nuşma süresi ise günlük çalışma süresince devamlı olarak telefon görüşmesi yapma­ya olanak sağlıyor.

LG-Optimus-G-cep-telefonlari.jpg

TEST SONUCU

Şık ve asil LG Optimus G, güçlü pil ömrü, keskin ekranı, LTE bağlantısı ve iyi işletim sistemi-kullanıcı arayüzü birlikteliği ile dikkatleri üzerinde topluyor. Güçlü donanımı sağlam bir kasada toplayan Optimus G, çizilmeye ve darbeye dayanıklı Corning Gorilla Glass 2 cam ile tam bir koruma sağlıyor. LTE ve nWLAN ile yüksek hızlı ınternet bağlantısı sunuyor Eleştiriye açık tek yanı ise hafızasının genişletilemez olması.

TEST MERKEZİNDEN

Modern akıllı telefonlar bir telefondan çok daha fazlası. Bu yüzden akustik testlerin yanı sıra internette dolaşma süresinden kamera performansına kadar çeşitli testleri de başarmak zorundalar.

UZUN GÖRÜŞME SÜRESİ

Aralıksız görüşme süresinde Optimus G’yi geride bırakacak hiç­bir telefon yok, çünkü Top 10 listemizin lideri HTC One ile bunu başaramıyor. İnternette sörf için ise Optimus G konuşma kadar başarılı değil...

LG Optimus G Konuşma: 10:19 saat

HTC One Konuşma: 7.44 saat

Sınıf Ortalaması: 5:40 saat

LG Optimus G Pil Ömrü - İnternet: 5:49 saat

HTC One Pil Ömrü - İnternet: 5:55 saat

Sınıf Ortalaması Pil Ömrü - İnternet: 6:30 saat

MENÜYE GENEL BAKIŞ

LG’nin Optimus arayüzünün bir avantajı da uygulamaları kendi belirlediğiniz klasörlere koyabilmeniz. Çok sayıda uygulamayı bu şekilde gruplamak mümkün.

+ Keskin ve büyük ekran, mükemmel performans, güçlü batarya.

- Genişletilemez hafıza, başka hiçbir eksi yanı yok.

Fiyat: Yaklaşık 1300TL

TEKNİK VERİLER

MOBİL AĞLAR: GSM-Quadband, EDGE, UMTS, LTE
PİL ÖMRÜ (KONUŞMA/İNTERNET):  10:19/5:49 Saat
SAR DEĞERİ {RADYASYON YAYIMI}: 0,43 W/kg
BAĞLANTILAR: USB 2.0 (micro), micro-SIM, Bluetooth
EKRAN (BOYUT/ÇÖZÜNÜRLÜK): 4,7 İNÇ/768 x 1.280 Pixel
HAFIZA (DAHİLİ / HARİCİ): 25 GB (kullanılabilir/-)
İŞLETİM SİSTEMİ: Android 4.1.2. mit LG Optimus UI 3.0
BOYUTLAR / AĞIRLIK: 6,9 x 13,2 x 1,0 cm/145 g

DEĞERLENDİRME

KULLANIM (%30): 94.7
İNTERNET (%20): 96
MULTİMEDYA (%20): 99
TELEFON ÖZELLİĞİ (%20): 93
UYGULAMA DÜKKANI (%10) : 96
Çok İyi 95