Pazar, 28 Nisan 2013
  4 Yanıtları
  40.5K Ziyaretleri
  Abone olun
PIT dosyaları, en basit haliyle partition haritalarıdır. Karışık mı geldi? Pekala daha anlaşılır bir şekle sokalım. Android cihazlarda bir veri alanı barındırırlar, ve dosyalarınız, işletim sisteminiz tıpkı bilgisayarınızda olduğu gibi buraya yüklenir. Buraya kadar sorun yok. Fakat Linux işletim sisteminde -bilenler bilir- işletim sistemi kurmak biraz farklı olabilir. İşletim sisteminin kendisi için ayrılacak disk alanı, ön bellekleme alanı, takas alanı v.b gibi bir çok partition, yani tek disk üzerinde temel bölümleme yapılabilir ve işletim sistemi bu bölümleme mantığına göre kurulur ve ilgili alanları düzenleyip kullanmaya başlar. Yani bir Android ROM kurarken PIT dosyası ile bunu yapmanız, yeni kurulumu seçtiğiniz PIT dosyasının haritasına göre yapacaktır.

Seçilen PIT dosyası neyi değiştirir?

Bir çok kullanıcı, web sitesi, forum v.b her bir ROM sızıntısında 512.PIT ya da 803.PIT gibi dosyalar önerirler ya da beraberinde dağıtırlar. Dikkat etmişseniz internet otamında iki farklı türde ROM'lar bulunur, biri tek dosyadan oluşur, diğeri ise 3 dosyadan. İşte 3 dosya şeklinde olan ROM'lar CSC, PDA ve MODEM bileşenlerini ayrı ayrı sağlar. İşte bu noktada Cihazınıza bunları nereye, hangi alana ve ne şekilde kuracağı bilgisi verilmelidir, işte bunu da PIT dosyası yapar.

Dolayısıyla bir PIT dosyası dosyalar için ayrılan disk bölümlerini belirlemekten başka hiç bir işe yaramazlar. Kimi daha fazla takas alanı açar (ki birkaç MB'lık bir fark bile değildir), kimi işletim sistemi için daha fazla alan ayırır. Yani hangi PIT'i seçtiğinizin hiç bir önemi yoktur. Hiçbir zaman size gözle görülür farklar sağlamayacağı için PIT seçimi kuruluma rehberlik etmekten başka işe yaramayacaktır.

Fakat bazı ROM'lar doğası göreği disk üzerinde özel alanlara ya da özel boyularda alanlara ihtiyaç duyabilir, elbette ki o zaman ilgili PIT dosyasını kullanmanız şart olacaktır. Son olarak eğer hangi PIT'i kullanacağınızı bilmiyorsanız, 512.PIT çoğu zaman sorun çıkartmayacaktır.

Android ROM yüklerken PIT seçmek ya da seçmemek neyi değiştirir?
Öncelikle kurulumda tek dosyalık bir ROM yükleyecekseniz, PIT dosyası seçmenizin bir anlamı ve işlevi yoktur. Öte yandan 3 dosyalık ROM kurulumu yaparken de eğer Re-Partition seçeneğini işaretlemezseniz, partition'lar yeniden yapılanmayacağ için PIT dosyalarını kullanmanın yine bir anlamı ve işlevi yoktur.

PIT dosyası seçmeden de 3 dosyalı ROM kurulumu yapabilir miyim?

Elbette ki! Eğer yeniden partition yapılandırmayacaksanız bunun hiç bir anlamı olmadığını tekrar hatırlatalım.
Bu iletiyi değerlendirin:
10 yıl kadar önce
·
#417
Kardeş ben bu ODIN işinden hiç anlamıyorum yalnız sammobiledan telefonum Galaxy S II için 2.3.5 firmwaresini indirdim rar ın içinde sadece bi dosya var pit pda gibi bir şey yok nerden temin edicem
6 yıl kadar önce
·
#5845
Merhabalar benim cihazım samsung galaxy a7 2016. Cihaz a7100 model ve hong kong romu yüklü. Ben bu cihaza nasıl türkiye romu yükleyebilirim. Sammobileden türkiye romu indirip yüklemeye odin ile yüklemeye çalıştığımda cihaz hata veriyor ve yüklenmiyor. Lütfen bilen kişi yardım etsin.
6 yıl kadar önce
·
#6005
İnternetten herhangi bir cihaz için repair firmware (onarım yazılımı denilen 4 parça rom) indirdiğimde içinde pıt dosyası da mevcut oluyor ama SamFirm programıyla 4 parça rom indirdiğimde romun içinden pıt dosyası çıkmıyor. İndirdiğim romun içindeki csc.tar.md5 dosyasını ayıklayınca içinde pıt dosyası var. o pıt dosyası odinde Re-Partition bölümüne seçeceğim pıt dosyası mıdır bunu öğrenebilrmiyim ? Yani internete yüklenen repair firmwarelerdeki pıt dosyalarını da csc.tar.md5 dosyasını benim gibi ayıklayarak mı alıyorlar ?
4 yıl kadar önce
·
#6107
merhaba abi cok saol ben sm t280 tabletime grand prime plus rom yukleyektim ama tabletim sm t280Q idi ilk önce tek dosyalı sm t280 yaptım sonra grdan prime kurmak istedim ama olmadı pit hatası verdi ben o re partiton muydu neydi onu işaretlemiyormusum sayende bunu öğrendim gece 12 den beri arıyordum cok saol
  • Sayfa :
  • 1
Henüz bu iletiye bir yanıt yazılmamış.
Bu iletiye ilk yanıt yazan siz olun!
Yanıtınız
Güvenlik Kodu
Sitemizi bot ve izinsiz yazılımlardan korumak için sorunuzu göndermeden önce güvenlik kodunu yazmanızı istiyoruz.