7-inç'lik tablet segmentinde yaşanan kıran kırana mücadeleye Cherry Mobile da katılıyor. Cherry Mobile'ın, Fusion Bolt olarak isimlendirdiği yeni Android tableti 99$ gibi iddialı bir fiyat etiketine sahip.

Peki Fusion Bolt, bu fiyata nasıl teknik özellikleri beraberinde getiriyor?
 
186.2 mm x 126.9 mm x 10.8 mm ölçülerinde ve yaklaşık 320 gram ağırlığında tasarıma sahip Fusion Bolt'a, 1 GHz saat hızında çalışan dört çekirdekli (ARM Cortex-A9) Actions Semiconductor ATM7029 yongada sistem çözümü, 1 GB DDR3 RAM ve Android 4.1 ''Jelly Bean'' mobil işletim sistemi hayat veriyor. Tabletin 7-inç büyüklüğündeki dokunmatik kapasitif ekranı, 1280 x 800 piksel (WXGA) çözünürlük sunuyor. Ekranda, renk gösterimi ve görüş açısı konularında avantajlı olan IPS (In-Plane Switching) panel teknolojisi tercih edilmiş.
 
8 GB'lık dahili depolama alanı microSD kartlar yardımıyla (32 GB'a kadar) arttırılabilen Fusion Bolt'un ön yüzüne 0.3 megapiksellik, arka yüzüne 2 megapiksellik olmak üzere iki adet kamera konumlandırılmış. Son olarak Wi-Fi 802.11 b/g/n bağlantı teknolojisine destek veren tabletin lityum iyon bataryasının kapasitesi 4.000 mAh.
 
Fusion Bolt'un mart ayında doğru tüketicilerin beğenisine sunulması planlanıyor.

Kaynak: http://www.donanimhaber.com/tablet-pc/haberleri/Cherry-Mobiledan-99a-7inc-ekranli-ve-dort-cekirdekli-tablet-Fusion-Bolt.htm