Samsung, Android ile çalışan cihaz portföyüne yeni bir telefon daha ekledi. Orta sınıfta konumlandırılan Galaxy Core pazara bağlı olarak tek ya da çift SIM Kart desteği ile satışa sunulacak. Samsung’un orta seviyede sunduğu telefonların büyük bölümünde benzer bir strateji izlediği herkesin malumu.

Çift SIM kartlı versiyonun mayıs ayı içerisinde satışa sunulacağı bildirilirken, tek SIM kartlı versiyon ise temmuz ayında raflardaki yerini alacak.1367841788_galaxy-core-product-image-1.jpg

4.3-inç boyutunda 480 x 800p çözünürlüklü TFT LCD ekran, Android 4.1 Jelly Bean, 1.2GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli işlemci (işlemci birimi henüz açıklanmadı), 8GB dahili depolama birimi, 64GB’a kadar microSD kart desteği,  1GB RAM, 5mp çözünürlüklü arka kamera, VGA ön kamera, 124 gram ağırlık, 8.95mm kalınlık, 1.800mAh kapasiteli pil, Bluetooth 3.0, A-GPS ve WiFi b/g/n telefonun sunduğu teknik özellikler arasında yer alıyor.

1367841807_galaxy-core-product-image-3.jpgSamsung, yeni telefonunda kullanıcı deneyimini arttırmak adına Galaxy S serisinde yer verdiği bazı çözümleri diğer serilerde de kullanmaya başlıyor. Galaxy Core modelinde "Akıllı Bekleme", "Akıllı Uyarı" ve "S-Voice" desteği de sunulmaktadır. Telefonun fiyatı hakkında herhangi bir açıklama yapılmış değil.