Google'dan "uygulama uçurma" rekoru!

Google'dan "uygulama uçurma" rekoru!

Google, uygulama marketi Google Play ile yeni bir rekor daha kırdı: Uygulama "uçurma" rekoru!

Sahte, zararlı içeren, kurallara uymayan uygulamaları Google Play'den temizlemek için büyük çaba harcayan Google, sonunda bu alanda rekor kırdı.

Şubat ayı içerisinde yaklaşık 60.000 adet uygulamayı marketten kaldıran Google, bu konudaki en yüksek uygulama silme sayısına ulaştı.

Tabii ki Google bu uygulamaların tamamını kendi silmedi. Bazı uygulama üreticilerinin uygulamalarını kendilerinn geri çektiği biliniyor ancak silinen uygulama sayısı bu kadar yüksek olduğu için, silmelerin büyük miktarının Google tarafından yapıldığı kesin gibi gözüküyor.

Google, Apple'ın aksine uygulamalarını önceden incelememesine rağmen, otomatik sistemin Google Search'te olduğu gibi kendisini geliştirdiğini gösteriyor. Apple'ın yaptığı gibi bir incelemeci ordusu ile her uygulamayı yayınlanmadan önce teker teker incelemektense, uygulamalar yayınlandıktan sonra marketi taramayı tercih ediyor. Google Play büyüdükçe bilgi haznesi güçleniyor ve bu şirketin algoritmalarını geliştirmelerini sağlıyor. Pek tabi sonuç olarak Google, uygulamalarla otomatik savaş konusunda giderek güçleniyor.

0
Yeni Google Play hazır, işte yenilikleri!
Zararlı yazılımı fark etmenin 5 basit yolu!