Asus MeMO Pad Smart

Asus MeMO Pad Smart

Dört çekirdekli Nvidia işlemcisi ile 3D oyunları karşılayan MeMO Pad, performansıyla dikkat çekiyor.

Dört çekirdekli tabletler arasında en kaliteli ve en uygun fiyatlı cihazlardan biri olarak dikkat çeken Asus MeMO Pad Smart, özellikle tablet arayışında tasarıma önem gösteren ve eğlenceye odaklı kullanıcıları memnun edecek türde özelliklere ev sahipliği yapıyor.

Yakından inceleme fırsatı bulduğumuz MeMO Pad Smart, az önce de bahsettiğimiz gibi tasarıma önem gösteren kullanıcıların ilgisini çekecek gibi görünüyor. Zira mavi, beyaz ve pembe renk seçenekleriyle kullanıcıların beğenisine sunulan MeMO Pad Smart, gücüyle de oldukça iddialı.

MeMO Pad Smart, üzerinde dört çekirdekli Nvidia Tegra 3 işlemci bulunduruyor. 1.2 GHz hızında çalışan işlemcisiyle bu sayede cihaz gerek ekranlar arası geçişlerde, gerek uygulamalar içerisinde, gerekse de güçlü grafik desteği ile 3D oyunlarda akıcı bir performans gösterebiliyor.  İncelememiz süresince MeMO Pad Smart'ın performansından etkilendiğimizi söylemek isteriz. 1 GB bellek değeriyle de işlemcisine yeterli seviyede destekte bulunulmuş olan MeMO Pad Smart, elbette isminden de anlaşılabileceği gibi üzerinde 10.1 inç genişliğinde bir ekran bulunduruyor. MeMO Pad Smart'ın ekranında IPS panelin kullanılmasıyla birlikte yatay ve dikey kullanımlarda 178 derecelik bir görüş açısı sunduğunu da sözlerimize ekleyelim. 10 noktadan çoklu dokunmayı destekleyen ekranda ayrıca LED arka aydınlatmalar kullanılıyor ve 1280x800 piksel çözünürlük destekleniyor. Tablet bu sayede film izlerken veya 3D oyunları oynarken renklerin canlılığını başarılı bir şekilde yansıtabiliyor.

Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi ile birlikte gelen MeMO Pad Smart, indireceğiniz uygulamalar ve yükleyeceğiniz dokümanlara geniş bir alan sunuyor. 16 GB değerinde bir depolama alanının sahibi olan MeMO Pad Smart, bunun yanı sıra microSD kart desteği sayesinde bu alanı 32 GB'a kadar arttırabilmenize de olanak tanıyor. Ancak Asus, bununla da yetinmeyerek kullanıcılarına ömür boyu kullanabilecekleri 5 GB'lık Asus WebStorage bulut depolama hizmeti de hediye ediyor ve bununla bizden bir artı alıyor. Zira her ne kadar Dropbox ve diğer bulut hizmetleri olsa da, firmanın da müşterilerini düşünüyor olması güzel.

MeMO Pad Smart'ın ekranının hemen üzerinde 1.2 megapiksel çözünürlüğünde ön kamera bulunuyor. Ancak cihaz elbette arkasında da bir kamera bulunduruyor. 5 megapiksel değerinde ve otofokus özelliği sunan arka kamerasıyla harika fotoğraflar çekebilmenizi sağlayacak olan MeMO Pad Smart, aynı zamanda 1080p çözünürlüğünde videolar çekebilmenize de olanak tanıyor.  Uzun pil ömrü sayesinde de tam gün yanınızda taşıyabileceğiniz MeMO Pad Smart, kağıt üzerinde 8.5 saatlik pil ömrü sunuyor, ancak bu süre 10 saate kadar varabiliyor. Buna cihazın ince boyutlarını ve yalnızca 580 gram değerindeki ağırlığını da ekleyince, onca özelliğinin yanı sıra mobiliteyi de tam olarak desteklediğini söylememiz mümkün.

]

Sonuç
Uygun fiyatı ve dört çekirdekli güçlü teknik özelliklerinin yanı sıra diğer detaylarıyla da dikkat çekici bir ürün olmayı başaran MeMO Pad Smart'ı rahatlıkla tavsiye edebiliriz. Yakın zamanda tablet alacakların yakından incelemesinde fayda var.


Alternatif
10.1 inç ekrana sahip tabletleri büyük gören ve daha çok "mini"  kategorisinden bir ürün sahibi olmak isteyen kullanıcılar yine Asus'un MeMO Pad ürün grubunda bulundurduğu 7 inçlik tabletini inceleyebilirler.

Teknik Detaylar
İşlemci    Nvidia Tegra 3 Quad-Core 1.2 GHz
Bellek    1 GB
Ekran    10.1" LED Backlight WXGA (1280x800)
Hafıza    16 GB
Bağlantılar    Micro USB, Micro HDMI, Micro SD, 802.11 a/b/g/n
Boyutlar    263 x 180.8 x 9.9 mm

0
Vestel OnyX VP 70
Artes D9702