Oyunlar İçin bilgisayar hızlandırma (Nvidia ekran kartları için)

Oyunlar İçin bilgisayar hızlandırma (Nvidia ekran kartları için)
Oyunlar için bilgisayarınızı hızlandınn. Bilgisayarınız yeni çıkan oyuncuları "kaldırmakta" zorlanıyor mu? En iyi oyun performansı için birkaç ince ayar gösteriyoruz. İlk bakışta yapıcaklar oldukça anlaşılır ve bu işlemler için ortalama 20 dakika gerekli. 

PC'ler gerçekten harika oyun makineleri ve çoğu zaman konsollara göre daha iyi görünen ve çalışan oyunlar sağlıyorlar. Tabi oyun teknolojileri, daha iyi grafikler başı çekmek üzere hızla ilerliyor ve maalesef görece kısa sürede çoğu PC, teknolojinin gerisinde kalıyor. Yeni bir grafik kartı satın almak bu problemleri çözse de herkesin tercih edebileceği ucuz bir seçenek değil. Ayrıca aşırı performans aramayanlar için biraz yersiz bir yatırım olarak da kalabiliyor. Neyse ki kullanıma hazır birkaç faydalı ince ayar var ve yapılacak Windows değişiklikleriyle oyunlarınıza hız katıp öncesinden daha iyi çalışır duruma getirebiliyorsunuz. Ayrıca en iyi deneyim için PC oyunlarınızı optimize etmekte harika bir araç olan NVIDIA GeForce Experience'in nasıl kullanabileceğini de göstereceğiz.
1- Sistem ayrıntılarına bakın Çoğu PC oyunu, tavsiye edilen ve minimum sistem özellikleri gibi bir listeyle gelir. PC'niz minimum özelliklerin altında değilse teknik bir sorun yaşamazsınız. Özelliklerinizi öğrenmek için Windows Gezgini'ni açıp Bilgisayar'a sağ tıklayın, "Özellikler > Windows Deneyimi Dizini > Ayrıntılı performans ve sistem bilgilerini görüntüleyin ve yazdırın" linkine tıklayın.

2- Gereksiz programları kapatın Oyun oynarken aynı anda pek çok programı çalıştırırsanız, büyük dosyalar indirirseniz ya da video kodlarsanız muhtemelen performans sorunları yaşarsınız. Oyunu çalıştırmadan önce ihtiyaç duymadığınız tüm programları kapattığınızdan emin olun. Ayrıca bildirim alanını (saat ve tarihin solundaki alan) kontrol edin ve orada çalışan programları kapatın.

3- Oyun modunu etkinleştirin Antivirüs programları çalıştıklarında yüklüce işlem gücü tüketir ve oyun performansını etkileyebilir, fakat bilgisayarınızı riske sokacağından antivirüs programlarını devre dışı bırakmanızı tavsiye edemeyiz. Neyse ki pek çok antivirüs yazılımının "oyun modu" bulunuyor ve böylece siz oyun oynarken tükettiği güç miktarını düşürüyor.

4- İşlemleri budayın Tüm programları kapatınca bile PC'nizin zorlandığına şahit olabilirsiniz. Bunun nedeni, bazı programların ve işlemlerin sahne arkasında çalışmasıdır. Bunlara Görev Yöneticisinden bakabilirsiniz. [Ctri] + [Shift] + [Esc] tuşlarına (Windows XP kullanıcıları için [Ctrl] + [Alt] + [Delete] tuşlarına) aynı anda basın. Arık en çok hangi programların ve işlemlerin kaynakları tükettiğini görebilirsiniz.
5- Geri yükleme noktası oluşturun Önümüzdeki adımlarda sürücüleri güncelieyeceğiz ve birkaç yeni araç deneyeceğiz. Her şeyin pürüzsüz ilerleyeceğini düşünsek de bir sistem geri yükleme noktası oluşturmak son derece faydalı olabilir. Başlat menüsünü açıp "geri yükleme" yazın. Geri yükleme noktası oluşturmanızı sağlayacak bir seçenekle karşılaşacaksınız (Windows 8 kullanıcılarının sağdan "Ayarlar"ı seçmesi gerekiyor).

6- Grafik sürücülerini güncelleyin Son çıkan grafik sürücüleriyle oyun performansında büyük kazanımlar elde edebilirsiniz, ilk adımımızı takip ederek hangi karta sahip olduğunuzu öğrenin ve sonra üreticinin web sitesine girin. Bu siteler son çıkan sürücüleri genellikle Sürücüler veya Destek gibi başlıklar altında sunuyorlar. Doğru sürücüyü bulmanıza yardım edecek bir "otomatik tespit" aracı da karşınıza çıkabilir.

7- Oyunun grafik seviyesini değiştirin Belli bir oyun ağır çalışıyorsa o oyunun grafik ayarlarını değiştirmek iyi bir fikir olacaktır. Çoğu oyun, sahip olduğunuz donanımları tarayarak grafik ayarlarını kendiliğinden belirlerler. Ayrıca çoğu zaman Low, Medium, High, Ultra gibi ön tanımlı ayarlarla karşılaşırsınız. Daha fazla performans almak için bu ayarı bir derece düşürün.

8- Diğer grafik ayarlarını değiştirin Önceki adım performansta bir değişiklik yaratmadıysa, çoğu oyun, grafik özelliklerini tek tek değiştirebilmenizi sağlayan bir menüyle geliyor. Kenar yumuşatma (anti-aliasing) gibi bazı ayarlar, diğer ayarlara göre performans üzerinde daha etkili olurlar ve bunları düşürerek ya da devre dışı bırakarak önemli düzeyde bir hız elde edebilirsiniz.

9- NVIDIA GeForce Experience kullanın NVIDIA grafik kartına sahipseniz harika bir program olan GeForce Experience) (www.nvidia.com.tr/geforce-experience) deneyin. Bu uygulama, grafik sürücülerinin güncelliğini kontrol ediyor. Ayrıca yüklü oyunları buluyor ve donanımınıza göre optimize edilip edilmediklerine bakıyor. "Optimize et" düğmesine tıklayarak uygun ayarların otomatik yapılmasını sağlıyorsunuz.

10- Oyunlarınızın tadını çıkarın Artık PC'nizi oyunlar için ayarladığınıza göre donanımınızdan olabilecek en yüksek verimi almaya başlayabilirsiniz. Slayt gösterisine dönen kare hızlarına ve tıkanan animasyonlara son! Elbette donanımınızı yenilemenizi gerektiren zaman bir gün gelecek ama bugün takip ettiğiniz bu adımlar sayesinde giderek yaşlanan bilgisayarınızın ömrünü biraz daha uzatmış oldunuz.

7
Cep telefonu ile canlı yayın yapmak
GIGABYTE GSmart Maya M1 İnceleme