Artes D9702

Artes D9702

Android 4.1 işletim sistemi, çift çekirdekli işlemcisi ve rahat kullanımıyla iyi seviyede.

Ürettiği çarpıcı modellerle tablet arayışı içinde olan kullanıcıların beklentilerine cevap verebilen Artes, yine tablet kategorisinde sunduğu yeni modeli D9702'yle de ilgi topluyor.

Gövdesi üzerinde pek çok teknolojiye yer veren D9702, üst seviye tabletlerle yarışır nitelikte bir performans gösteriyor. Android platformunda olan D9702 tablette modaya uyularak 4.1 Jelly Bean işletim sistemi yer verilmiş. 9.7 inç genişliğinde 10 parmağa kadar kapasitif çoklu dokunma desteği sunan ekranı IPS2 panelden oluşuyor. Bu sayede 178 dereceye kadar geniş görüş açısı sunabilen tablet, ekrana uzun süreler bakmanız sonucunda gözlerinizde rahatsızlık oluşturmuyor. Eğer tablette kitap okumayı seviyorsanız, bunun sizin için iyi haber olduğunu söyleyebiliriz.

1.6 GHz hızında çalışan çift çekirdekli ARM Cortex A9 işlemcinin sahibi olan D9702 tablet, 1 GB bellek ve bunun yanında Quad Core, yani dört çekirdekli Mali 400 görüntü işlemcisini de teknik ekibi içinde bir araya getiriyor. Bu sayede oyun ve uygulamalarda iyi bir performans alabiliyorsunuz. 16 GB değerinde dahili depolama alanına da sahip olan D9702, bu sayede rakipleriyle bu konuda da yarışır nitelikte. Üstelik depolama alanını 32 GB'lık SDkart desteği ile arttırabilmeniz de mümkün. Ön kamerasıyla 2.0 megapiksel çözünürlük sunan D9702 tablet, arka kamerasıyla da 3.0 megapiksel değerinde görüntüleri yakalayabiliyor. Ancak kameranın yerini pek beğenmediğimizi de söylemeliyiz, kamera tabletin ortasına yakın konumlandırılmasını tercih ederdik doğrusu.

Bağlantıları arasında 2 adet mini USB arabirimi bulunduran D9702, bu sayede harici disk, dizüstü bilgisayar ve daha pek çok cihaza rahatlıkla bağlanabiliyor. Ayrıca yine mini HDMI çıkışıyla da tabletteki görüntüyü büyük ekranlı televizyonlara rahatlıkla taşıyabiliyorsunuz. Eğer elinizde USB 3G modeminiz varsa, yine mini USB bağlantı noktasını kullanarak internet keyfini gittiğiniz her yere taşımanız da mümkün.

Sonuç
Çift çekirdekli işlemcisi ve yine dört çekirdekli grafik işlemcisiyle birlikte başarılı bir performans sunan Artes D9702 tablet, uygun fiyatlı tablet arayan kullanıcılar tarafından beğenilecek seviyede.


Alternatif
Hem bir tablet hem de mobil bir oyun platformu olarak kullanmak üzere hibrit bir tablet arayanlara yine Artes tarafından geliştirilen Archos Gamepad'i tavsiye edebiliriz.

Teknik Detaylar
İşlemci    Arm Cortex A9 Dual Core 1.6 GHz
Ekran    9.7 inç IPS-2 (1024x768)
Bağlantılar    Mini USB (2 adet), Mini HDMI, Micro SD, Wi-Fi, Bluetooth
Boyutlar    240 x 184 x 11 mm
Ağırlık    600 gram

0
Asus MeMO Pad Smart
reedPAD4 MAXI