Pazartesi, 10 Haziran 2013
  0 Yanıtları
  8.1K Ziyaretleri
  Abone olun
Son güncellemeden sonra eklenen yenilikler çok da hayranlık uyandırıcı görünmüyor.

Her yıl düzenli olarak gerçekleşen yeni nesil iPhone duyurularından sonra kullanıcıların heyecanla geri sayıma başladığını söylemek mümkün. Önceki iPhone 4S modeliyle sunulan az sayıdaki yenilikten sonra Apple'ın iPhone 5 ile bir kez daha büyük ses getirmesi gerekiyordu. iPhone 4S'e kıyasla ağırlığı %20 azalarak 112 grama inen iPhone 5 inanılmaz derecede hafif. Aksine ekran genişliği ise artık 3,5 yerine 4 inç ve uzunluk daha fazla. Ekran daha büyük olsa da genişlik korunuyor ve artan yükseklikle çözünürlük 960 x 640 pikselden 1136 x 640 piksele çıkıyor. Sonuç olarak çözünürlük 720p HD değerine bile ulaşmıyor.
http://img853.imageshack.us/img853/365/20120912iphone5apple.jpg
Malzeme kalitesi ve işçilik anlamında çok iyi durumda olan iPhone 5'te antenle ilgili sorunlar geride kalmış durumda. Değişen iç yapıdan ötürü 3,5 mm kulaklık fişi alta taşınmış ve 30 iğneli bağlantının yerini yeni nesil ince Lightning portu almış. Çok sayıda aksesuarı olanlar için kötü bir haber ama ek bir adaptör satın alıp uyum sağlanabiliyor. Piksel yoğunluğu 326 ppi olarak devam eden Retina ekranda görüntü kalitesi ve bakış açıları son derece telefonun Apple A6 işlemcisi çift çekirdekli olsa da gecikme olmadan akıcı biçimde işliyor.
http://img20.imageshack.us/img20/8619/a6hero.png
1 GB RAM rahatlıkla yeterli geliyor. Ana kameradaki 8 MP alıcı belki rekor kırmıyor ama çekimlerde elde edilen görüntü kalitesi gerçekten etkileyici. Aynı zamanda Full HD video kaydı da destekleniyor. Kullanıcılara sunulan kapasite seçenekleri 16, 32 ve 64 GB. Hafıza kartı ekleme şansı yok. Wi-Fi 802.11 n, Bluetooth 4.0 kablosuz bağlantıları içeren iPhone 5'in 42 Mbps internet hızı (DC-HSDPA ile) desteği var. Kapalı gövdeden ötürü değiştirilemeyen bataryanın kapasitesi ise 1440 mAh. A-GPS alıcısına eklenmiş olan GLONASS desteğinden ötürü daha fazla sayıda uyduya bağlanabiliyor ve daha hızlı navigasyon olanağı veriyor. iPhone 5'in 1,2 MP ön kamerasıyla FaceTime sohbetleri gerçekleştir­mek de mümkün.

Artılar: Harika tasarım, geniş ekran, kaliteli kamera.
Eksiler: Yüksek fiyat, başarısız harita sistemi, iyice yaşlanan işletim sistemi.
Bu iletiyi değerlendirin:
Henüz bu iletiye bir yanıt yazılmamış.
Bu iletiye ilk yanıt yazan siz olun!
Yanıtınız
Güvenlik Kodu
Sitemizi bot ve izinsiz yazılımlardan korumak için sorunuzu göndermeden önce güvenlik kodunu yazmanızı istiyoruz.