Cuma, 05 Temmuz 2013
  0 Yanıtları
  8.8K Ziyaretleri
  Abone olun
Herkese merhaba öncelikle,
Bir kaç haftadır tablet araştırması içerisindeydim. Ancak genelde 7’’ tablet yorumlarıyla çok karşılaştım, pek 10inch tabletin kaydadeğer yorumlarını bulamadım … Özellikle 10’’ tablet almayı çok istiyorum. Çünkü diğerlerini elime aldığımda özellikle 7inch olanı, bana oyuncak gibi geliyor. Elbetteki bu tercih kişiye göre değişkenlik gösterir. Ancak 10inch tabletle daha rahat kullanım olacağını ve de oyun oynarken daha keyifli olacağını düşünerek 10inch’e karar kıldım.

http://img.donanimhaber.com/upfiles/1557792/d3cdf656-114d-429b-ad89-1f7b5df2f10b.PNG

Ancak her tabletin illa ki bir eksi yönü var veya diğerine göre artısı bulunmakta. Bu kıyası denk getirmek oldukça zor. Bunun içinde kullanıcı yorumlarını dikkate alıyorum. Böyle bir eksiklik hissettiğimden bende bi kaç gün önce hepsiburada.com sitesinden aldığım kendi tabletimdeki izlenimlerimi sizler için paylaşmak istedim.

http://img.donanimhaber.com/upfiles/1557792/01c96782-7695-44be-b64c-d9b4dce360cb.PNG

Çok önemli bir özelliği de tabletimin ekranının IPS özelliğine sahip oluşudur. Ekranının IPS olmasından dolayı, çok düşük oranda güç tüketmesi ve ekrana neredeyse 175 derecelik bir açıyla bakmama rağmen sanki dik açıdan bakıyormuşcasına kesinlikle görüntüde bozulma veya renk kaymasıyla karşılaşmadım. Bu da benim için çok büyük bir artı oldu.

Öncelikle özelliklerini belirtmek gerekirse;
İşlemcisi : Rockchip RK3066 / Cortex A9
Disk Kapasitesi : 16 Gb
Bellek : 1 Gb
Ekran Boyutu : 10.1’’
Vga Kartı : Quad Core Mali 400
Ekran Çözünürlüğü : 1280 * 800 Kapasitif / IPS
İşletim Sistemi : android 4,1
Wi-fi : var
HDMI : Var
pil : 6000 mAh
3G : Usb 3G Dongle sayesinde
Kamera : Çift Kameralı , ön:0,3Mp arka:2Mp

http://img.donanimhaber.com/upfiles/1557792/8a602c51-fd9f-4db6-89f9-e947ed19118b.PNG

Tabletimin genel özellikleri bunlardır. Her ne kadar göreceli bir durum olsa da tabletimi ilk elime aldığımda 10inch olmasına rağmen inceliği ve hafifliği ile adeta büyülendim. Tablet ile ağırlık çalışmaya niyetim yoktu. Gerçek anlamda harika bir tasarıma sahip olmuş. Tabletimin kasası da çok şık. Özellikle power tuşunun, yeri olsun ve de kulaklık girişinin yeri olsun oldukça başarılı bir dizayna sahip bir tablet olmuş... Sonrasında da tabletimi açtığımda dokunmatiğinin hassasiyeti oldukça iyi olduğunu farkettim. Menüler arasındaki geçiş gayet hızlı. Tabletimi şarja taktığımda soketinin yanında şarj ettiğine dair bir ışık göstergesi olması şahsen benim için büyük bir artı.. Olmasaydı eğer şarj edip etmediğini anlamak oldukça sıkıcı olurdu.

Aslında herşeyden önce, bir ürünü almaktan daha önemlisi servis hizmetinin ne kadar iyi olduğuna bakmaktır. Bu konu da gerçekten taktir ediyorum Ezcool müşteri hizmetlerini. Birçok yerde Ezcool Tabletlerinin servis noktasının gayet başarılı olduğunu, kısa zamanda sorunlarla ilgilenip dönüş yaptıklarını, hatta birebir değişim yaptıklarını birçok arkadaşımdan duydum. Bu da bende iyi bir izlenim bıraktı. Çünkü adamlar sattıklarının arkasındalar. Neyse…

Istediğim bir çok filmi ve diziyi sitelerden rahatlıkla videolarımı açıp izledim, üstelik HDMI ile de TV ye bağlantıyı yaparak film izleme keyfine vardım.
Tabletimi ilk kullanmaya başladığımda içerisinde pek bişey olacağını tahmin etmiyordum. Yüklü gelen bir çok program vardı. Bunlarında ekran fotoğrafını sizler için çektim.

http://img.donanimhaber.com/upfiles/1557792/7ec0c75b-7532-4363-bb08-f6e5a945c928.PNG

Şarj konusuna gelecek olursak, tabletimi kapalı moda getirerek şarja taktım yaklaşık 3,5-4 saat arası dolum süresine sahip. Tüketimine gelecek olursak tam ekran modunda, hafıza kartından filmi izleme yolu ile ve de bu esnada kablosuz internette çalışır vaziyette tam tamına 4 saat 25 dakika şarjı gitti. Neredeyse iki film izleme süresine yetecek kadar şarjı gitmekte yani… Bu da hayli hayli yeter diye düşünüyorum bana…

http://img.donanimhaber.com/upfiles/1557792/df441fca-af94-4c8b-981c-e7c1696454ed.PNG

Kutu içerisinde çıkan birçok şey iyi güzelde. Hoşuma gitmeyen tek şey siyah bi tabletime beyaz kulaklık verilmesi oldu… Neyse ki bu tip kulaklıklarda benim kulağa olmuyor. Kulakiçi kulaklık kullanıyorum dolaysıyla pekte işim olmadı bu beyaz kulaklıkla…

http://img.donanimhaber.com/upfiles/1557792/888bba85-24c4-4b08-8f9e-9ef500cf2058.PNG

Genel olarak performansı hakkında da izlenimlerimi şu şekilde sizlerle paylaşabilirim. Artık hayatımızın bi parçası olan Facebook veya Facebook messenger kullanımı oldukça keyifli, oldukça rahat ve de bi o kadar da kullanışlı… Twitter, Skype, Youtube gibi olmazsa olmaz programların çalışması da performansı da oldukça başarılı, sorunsuz… Kullanımları esnasında herhangi reset atma veya kapanma veya tablette bir kasma kilitlenme gibi aksiliklerle karşılaşmadım.

Oyun performansıda da cidden çok iyi. Benim gibi oyun tutkunlarının keyifle kullanacağı bi tablet. Birçok oyun yükledim ve hepsini tek tek denedim. Loading kısmında pek fazla beklemeksizin oyunlar başlıyor ve oyun esnasında da grafik olsun hız olsun gayet iyi… Oyun keyfi 10’’ te bi başka oluyormuş. PSP gibi piyasadaki oyun konsollarına boşuna para dökmektense bu tablette aynı keyfi alacağınıza emin olabilirsiniz. Ekran çözünürlüğünün 1280*800 olması bu oyun keyfini bize vermektedir.

Ayrıca birçok video formatına sahip videolar izledim hepsini de takılmadan gösterdi. Film izlerken ses çıkışıda gayet iyi.

Sade de gelecek olursak, piyasada ki birçok model arasında tercih edilebilirlerin en başında gelebilecek düzeyde bir tabletim var, gönül rahatlığıyla da herkese tavsiye edebilirim.
Bu iletiyi değerlendirin:
Henüz bu iletiye bir yanıt yazılmamış.
Bu iletiye ilk yanıt yazan siz olun!
Yanıtınız
Güvenlik Kodu
Sitemizi bot ve izinsiz yazılımlardan korumak için sorunuzu göndermeden önce güvenlik kodunu yazmanızı istiyoruz.