Pazartesi, 05 Ağustos 2013
  0 Yanıtları
  64.4K Ziyaretleri
  Abone olun
KAYIP DOSYALARI KURTARMANIN 10 YOLU

Silinen Dosyaları Kurtarma - Silinen Dosyaları Geri Getirme
Önemli bir dosyanız bozuldu mu? Yoksa yanlışlıkla sildiniz mi? Elinizde doğru programlar olursa çıldırmanıza gerek kalmaz.
http://img19.imageshack.us/img19/8360/ppb.gif
1 RECUVA FREE
Recuva Free'nin kullanımı çok kolay. Kullanım sihirbazı ne tür bir dosya aradığınızı, nerelere bakmasını istediğinizi soruyor ve aramaya başlıyor. (FAT, exFAT ve NTFS dosya sistemleri destekleniyor. Bulunan dosyalar listeleniyor (Resimlerin ön izlemeleri de görüntüleniyor.) ve ihtiyacınız olan dosyaları birkaç tıklamayla kurtarabiliyorsunuz. Programı gelişmiş modda kullanırsanız daha fazla seçenek ve belli bir konudaki metinlerin yer aldığı dosyalar gibi daha detaylı arama özelliklerine sahip oluyorsunuz. Bu durumda arama yavaş gerçekleşiyor ama daha fazla dosya kurtarılıyor. Ayrıca önemli dosyaların silinmemesi için kilit koyabiliyorsunuz.

HAREKET HÂLİNDE: Recuva Free'nin taşınabilir (portable) sürümünü USB belleğinize kopyalayarak internet bağlantısı olmayan bilgisayarlarda bile kullanabilirsiniz.

RECUVA FREE İNDİR

2 UNDELETE 360
Undelete 360 paralı bir programın ücretsiz sürümü; bu nedenle dosya filtreleme, ön izleme gibi bazı özellikler kullanılamıyor. Bu özellikler kapalı olmasına rağmen arayüzde duruyor ve isterseniz ödeme yaparak açabiliyorsunuz. Kurtarılacak dosyaların sayısında ya da büyüklüğünde herhangi bir sınır yok ve kullanımı oldukça kolay. Silinen dosyaları arıyor ve işlem ağacından kurtarılacak dosyaları seçiyorsunuz.

Arama hızı mükemmel değil ama Undelete 360 diğer kurtarma programlarının kaçırdığı dosyaları kurtarabiliyor. İhtiyacınız olduğunda deneyin.

UNDELETE 360 İNDİR

3 PARTITION RECOVERY
Standart kurtarma programları birkaç dosyayı kurtarmada başarılı ama bir sabit disk bölümünün tamamını kaybettiyseniz MiniTool Partition Recovery'yi kurmalısınız. Program, kullanımı kolaylaştıran arama sihirbazı temelli bir arayüze sahip. Problem yaşadığınız sürücüyü işaretleyin, aranacak bölümü seçin ve kayıp bölümün aranmasını bekleyin. Bulunanlar size rapor olarak aktarılacak.

Programla birlikte önyüklemeli bir kurtarma diskiniz olmuyor, dolayısıyla sistem bölümünüz zarar gördüyse size fazla yardım edemez ama sistem bölümü dışındaki kayıp bölümleri hızlıca kurtarmanızı sağlar.

PARTITION RECOVERY İNDİR

4 WISE DATA RECOVERY

Wise Data Recovery'den daha kolay kullanılan bir kurtarma programını hayal etmek oldukça zor! Programda menü, karışık seçenekler ve soru pencereleri yok. Tek yapmanız gereken bir sürücü seçmek, "Scan" düğmesine tıklamak ve programın silinen tüm dosyaları bulmasını beklemek. Ardından ihtiyacınız olan dosyayı seçip "Recover" düğmesine tıklıyorsunuz ve dosyalarınız kurtarılıyor.

Program FAT tabanlı sürücülerle çalışmıyor ama NTFS tabanlı bir sürücüden dosya kurtarmak istiyorsanız programı alet çantanıza ekleyin.

WISE DATA RECOVERY İNDİR

5 PHOTOREC DIGITAL PICTURE RECOVERY

PhotoRec; birkaç sınırlamaya rağmen oldukça güçlü bir kurtarma aracı.
Program ücretsiz ve neredeyse tüm işletim sistemlerinde (DOS, Windows, Linux, OS X), farklı dosya sistemleriyle ve cihazlarla çalışıyor. Verilerinizi kurtarmak için 200'den fazla dosya biçimine ait teknik detaylardan yararlanıyor ve birilikte gelen TestDisk aracı silinen bölümleri de kurtarabiliyor.

Ancak programın bir zorluğu var: PhotoRec oldukça basit, DOS benzeri bir arayüze sahip ki bunun birçok kullanıcının gözünü korkutacağını öngörmek zor değil. Bu durum programı karışık hâle getirmiyor ve sizi yapılması gereken her adımla ilgili bilgilendiriyor. Yine de bu programda sadece işlevsellik ön planda ve siz kolay kullanılan bir program arıyorsanız diğerlerine bakmanızı öneririz.

PHOTOREC DIGITAL PICTURE RECOVERY İNDİR

6 FREE UNDELETE

FreeUndelete biraz eski ve yavaş. Program test amaçlı FAT sürücümüzden kurtarma yapamadı ki bu iyi bir başlangıç değil. Ancak NTFS sürücüsünde durum değişti ve kaybolan tüm dosyaları buldu. Bulunan dosyalar kullanıcının kolay tespit etmesi için tek bir liste yerine klasör yapısında gösteriliyor ve kurtarmanız gereken dosyaları bir iki tıklamayla geri alabiliyorsunuz. Daha iyi dosya kurtarma araçları mevcut ama FreeUndelete'i ilk tercih ettiğiniz program işe yaramazsa alternatif olarak kullanabilirsiniz.

FREE UNDELETE İNDİR

7 PARAGON RESCUE KIT

Eğer bilgisayarınız önyükleme yapamayacak kadar kullanılamaz hâle geldiyse daha önce kurduğunuz hiçbir kurtarma programı işe yaramaz. Paragon Rescue Kit Free ise farklı. Paragon'un kalıp dosyasını önceden boş bir CD'ye yazmanız gerekiyor. Windows çökmüş olsa bile CD'yi takıyorsunuz, program çalışıyor.

Program, kaybolan veya silinmiş bir bölümü geri yükleyebiliyor. İçindeki Boot Corrector genel önyükleme problemlerini çözüp bilgisayarınızı çalışır hâle getirebilir ama o da işe yaramazsa Paragon'un Dosya Aktarım Sihirbazı önemli dosyaları bir sürücüye aktarmanızı veya CD/DVD'ye yazmanızı sağlıyor.

PARAGON RESCUE KIT İNDİR

8 GLARY UNDELETE

Gösterişe kaçmayan bir program olan Glary Undelete, dosya kurtarma konusunda oldukça temel işlevleri yerine getiriyor. Bir sürücü seçiyor ve '"Search" düğmesine basıp bekliyorsunuz. Gerçi beklemek biraz zaman alıyor, Glary Undelete çoğu programdan daha yavaş.

Program hem FAT hem de NTFS sürücülerden dosya kurtarma konusunda iyi iş çıkarıyor ve bulduğu dosyalan hem tek bir liste hem de klasörler hâlinde kullanıcıya sunuyor. Ayrıca dosya türüne veya isme göre filtreleyip aradığınızı daha kolay bulabilirsiniz. Glary Undelete'te ekstra olarak sunulan fazla özellik bulunmuyor ama program, temel özellikler konusunda iyi bir puan alıyor.

GLARY UNDELETE İNDİR

9 PANDORA RECOVERY

Bazı diğer programların aksine Pandora Recovery, bulduğu dosyaları sadece liste olarak kullanıcıya sunmuyor. Dosyaları Windows Gezgini'nden aşina olduğunuz bir arayüzle de bulabiliyor veya mükemmel arama aracıyla isim, boyut, oluşturma veya değiştirme tarihine göre listeleyebiliyorsunuz. Üzücü olanda özellikle FAT sürücülerde dosya tespitinin her zaman güvenilir olmaması ve Quick Scan modunun işe yaramaması. Surface Scan modu her şeyi kurtardı, o yüzden denemeye değer.

PANDORA RECOVERY İNDİR

10 PC INSPECTOR FİLE RECOVERY

PC Inspector File Recovery, testimizde iyi sonuç çıkardı. Hem FAT hem de NTFS sürücülerdeki tüm kayıp dosyaların yerini tespit etti. Dosyalar basit bir klasör görünümünde sıralanıyor ve basit arama aracıyla isme göre arama yapmak da mümkün. Program dosyaları yerel sürücülere veya ağ sürücülerine kaydedebiliyor. Tabii ki bu noktaya gelmek biraz zaman alabilir çünkü arayüz, sol tarafta aşağı uzayan bir sürü sekmeyle kafa karıştırıyor. Nasıl kullanacağınızı öğrenmek için USB bellek veya önemsiz bir diskle alıştırma yapmanızı öneririz.

Dosyaların metin olarak ön izlemesini görebiliyorsunuz ama JPEG dosyalarının görsel ön izlemesini görememek biraz tuhaf. PC Inspector Recovery, kurtarma motoru için övgüyü hak ediyor ama programa iyice hâkim olmak için biraz çalışmanız gerekiyor.

İYİCE İNCELEYİN: PC Inspector File Recovery inceliklerini öğrendiğinizde mükemmel bir araca dönüşüyor.

PC INSPECTOR FİLE RECOVERY İNDİR
Bu iletiyi değerlendirin:
Henüz bu iletiye bir yanıt yazılmamış.
Bu iletiye ilk yanıt yazan siz olun!
Yanıtınız
Güvenlik Kodu
Sitemizi bot ve izinsiz yazılımlardan korumak için sorunuzu göndermeden önce güvenlik kodunu yazmanızı istiyoruz.