Çarşamba, 31 Temmuz 2013
  0 Yanıtları
  9.1K Ziyaretleri
  Abone olun
Diren Klavye!
BlackBerry hayranlarının heyecan ve kalp çarpıntısı kombosuyla sabırsızca beklediği Q10 karşımızda. Peki dev dokunmatik ekranlarla donanan rakiplerini geçebilecek mi?

*Başparmaklarımızın da onayıyla, Q10’un şu ana kadar üretilmiş en iyi BlackBerry klavyesine sahip olduğunu söyleyebiliriz.Tuşlara dokunmayı ne kadar özlediğimizi fark ettik, Harika kelime tahmin özelliği, bol kısayolu ve çoklu görevlerin altından başarıyla kalkan çevikliği sayesinde bir mesaj tanrısına dönüşeceksin.

* Q10'un 3,1 inçlik ekranı haliyle bir hayli ufak. Ama bu telefonun film izlemek için üretilmediğini unutma. Diğer yandan da ekranı o kadar doygun renklere sahip ve keskin ki, göz alıyor. 2100 mAh piliyle onu günlerce şarj etmeden kullanabilirsin.
http://img856.imageshack.us/img856/3341/80i9.jpg
* BB10 işletim sistemini kullanan Q10, ufacık ekranına rağmen, sistemin harekete duyarlı ve minimalist çizgiler taşıyan arayüzü çok etkileyici. Merkezindeki dev güvercin imleciyse, adeta bir postane gibi çalışarak BBM mesajlarından Tvvitter’a, e-postalarından metin dosyalarına kadar her şeye kolaylıkla ulaşmanı sağlıyor. Bu anlamda, Android ve iOS onun yanına bile yaklaşamıyor.

* Değişmeyen tek şey, BlackBerry World’de ulaşabileceğin uygulama sayısının hâlâ kısıtlı olması. Tamam, Angry Birds Star VVars, Skype veya VVhatsApp gibi uygulamalar mevcut. Ama bir Instagram ya da Google Maps uygulaması yaratmak, bu kadar da zor olabilir mi?

Klavye keyfi!
İş Gelen Kutusu
Dokunmatik klavyeye alıştıysan, başta zorluk çekebilirsin. Neyse ki, tam bu esnada hatalarını düzelten SvviftKey devreye giriyor. Deneyimlerimize dayanarak, kısa bir alışma turu sonrasında diğer akıllı telefonla oranla daha hızlı yazabilirsin.

Oyun Kısayollar
Ekranı küçük olmasına rağmen çok keskin ve çıtır çıtır renklere sahip, O zamanda neden oyun oynamayalım ki? İşte böyle anlarda klavyenin değeri anlaşılıyor, Need For Speed: Undercover oynarken aynı anda gaza ve frene basmak süper.

GÖRÜŞ:Tasarımı ustalık eseri olsa da, uygulamalar yetersiz.

Teknik; 3,1 inç, 720x720 330 ppi Süper AMOLED • Çift çekirdekli 1,5 GHz • 2 GB bellek • 8 MP (arka) • 2 MP (ön) • 16GB, microSD (64GB’a kadar) • 119,6 x 67 x 10,4 mm • 139 g
Fiyat; 1999 TL / tr.blackberry.com
Bu iletiyi değerlendirin:
Henüz bu iletiye bir yanıt yazılmamış.
Bu iletiye ilk yanıt yazan siz olun!
Yanıtınız
Güvenlik Kodu
Sitemizi bot ve izinsiz yazılımlardan korumak için sorunuzu göndermeden önce güvenlik kodunu yazmanızı istiyoruz.