Pazar, 28 Nisan 2013
  2 Yanıtları
  23.5K Ziyaretleri
  Abone olun
Brick Nedir ?
Brick gerçekten anlaşılması zor bir kavramdır.. Bu nedenle örnekler vererek anlatabildigim kadar anlatıcam. Telefonumuzun bir açılma şeması vardır degilmi . Bu Windows xp de Bilgisayar açılırken F8 e basarsak telefonumuzdaki recovery</acronym> mod olan Bios ortamı ile açılır.
Bilgisayarımız açılırken f2 ye basarsak bilgisayarımız format atma modunda yani telefonumuzdaki downloading modu ile açılır. Bilgisayarı örnek veriyorum cunku anlatması zor olan bir kavram..

Ne downloading nede recovery</acronym> nede telefonun kendi açılma şekliyle açılmadıgında "FULL Brick" olmuş demektir.

Tavsiye: Brick olan cihazı servise götürüp söylemeniz gereken tek şey kiesden güncelleme yaparken brick oldu... Çünkü unbrick yaptıktan sonra sizin en son yaptıgınız şeyleri göremezler sistem tamamıyla bosaltılmış olacagından log kayıtlarıda silinecektir. Kies yaparken brick oldu bu kadar bitti gitti. gerisi yok .. odin modin katarsanız işin içine garanti gider.

Kaç Çeşit Brick çeşiti vardır ?

Full Brick : Cihazın tamamıyla sisteminin silindigi sistem memorisinin -0.13 Byte oldugu durumdur. Garantiye göndermeniz gerekir. İnternetten yardım alarak onarmaya çalışmamak gerekir.

Yarı Brick : Cihazın sadece belli bir modulunun silindigi yada sadece belli dosyaların silindigi brick türüdür. Atıyorum boot.img silinmiş bu bir yarı brick'dir. Downloading modunu açmaya engel teşkil etmez. Yeni bir Rom</acronym> atarak tekrar boot.img yükletebilirsiniz.

UnBricked : Brick olmuş cihazın yeniden kurtarılması durumuna unbricked denir. Log kayıtlarında tutulur. Cihazın brick harici durumlarda garantiye gitmesinde diger servislere bu logların gösterilmesi amaçlı unbricked logları gizlenir. (siz silmeyin diye)

Cihaz Nasıl Brick Olur ?
Rom</acronym> Manager ile olur
Root</acronym> explorer ile sistem dosyalarıyla oynayarak azda ihtimal olsa birck oldugu görülmüştür.

Farklı cihazların romları kurulum başarılı olursa brick olur. (img dosyaları tutmayacagından dolayı)

Odin de rom</acronym> atma durumundayken system yazan penceredeyken bilgisayar yada kablo baglantısı kesilirse yarı brick olur. Buna benzer durumlarda brick ve yarı brick oldugu görülmüştür.

CİHAZ EKRANINDA /!\ görünüm varsa bu bir brick degildir. Yeni yüklenen sistem dosyalarının eski cache dosyalarıyla uyumsuz oldugunu bildiren işarettir. Recovery</acronym> moddan wipe data format yaparak düzeltilir.

Android Wipe Nedir? Full Wipe Nedir?
Bu iletiyi değerlendirin:
9 yıl kadar önce
·
#3568
merhaba s4 mini telefon yanlış root kaynaklı ekrana sadece açılış logosu gelip kalıyor başkada birşey yapamıyorum çaresi varmı
9 yıl kadar önce
·
#3206
Ya abi benim telefon Samsung Galaxy S3 Mini GT-I8200Q Telefon yarı brick oldu acaba telefoncular yapar mı?
  • Sayfa :
  • 1
Henüz bu iletiye bir yanıt yazılmamış.
Bu iletiye ilk yanıt yazan siz olun!
Yanıtınız
Güvenlik Kodu
Sitemizi bot ve izinsiz yazılımlardan korumak için sorunuzu göndermeden önce güvenlik kodunu yazmanızı istiyoruz.