S-Pen kalemli Galaxy Tab A 10.1 satışa çıkıyor

S-Pen kalemli Galaxy Tab A 10.1 satışa çıkıyor

S-Pen ekran kalemi teknolojisi uzun yıllar sadece Galaxy Note serisine özgü kalmıştı.

S-Pen ekran kalemi teknolojisi uzun yıllar sadece Galaxy Note serisine özgü kalmıştı. Son yıllarda bir iki nadir modelde S-Pen teknolojisinin kullanıldığını gördük. Bunlardan birisi Galaxy A tablet serisiydi.

S-Pen barındıran ilk Galaxy Tab A modeli geçen yıl piyasaya sürülmüştü. Bu sene da serinin güncel versiyonları görücüye çıkmıştı. aynı zamanda Galaxy Note 7 çalışmalarının ön planda olması nedeniyle tabletin piyasaya çıkışı gecikti. Neredeyse 5 ay daha sonra firma modeli piyasaya sürüyor.

S-Pen Avantajı

En son iki yıl önce Galaxy Note markasına ait bir tablet görme fırsatımız olmuş ve sonrasında da S-Pen teknolojisi Galaxy Tab A serisine aktarma edilmişti. başlangıçta 9.7 inçlik Galaxy Tab A modelinde kullanılan S-Pen, ikinci nesilde ise Galaxy Tab A 10.1 modelinde karşımıza çıktı.

Galaxy Tab A 10.1 modeli orta seviyeye yönelik bir tablet. 10.1 inçlik ekranında 1920x1200 piksel çözünürlük barındıran modele Exynos 7870 yonga seti kuvvet veriyor. 14nm sürecinde üretilen Exynos 7870, 8 adet Cortex-A53 çekirdeği ve Mali-T830MP2 grafik birimi içeriyor. Baskı tüketiminde ayrıcalıklı olan yonga setine 3GB RAM eşlik ediyor.

7300mAh kapasiteli batarya ile 13 saatlik bir tatbik sunan tabletin arka kısmında 8MP çözünürlüğünde, ön kısmında da 2MP çözünürlüğünde bir kamera bulunuyor. Önceki nesle tarafından ön paneli azıcık daha geniş olan model bu bakımdan 553 gram ağırlığa yükselmiş.

16GB arttırılabilir kapasite ile desteklenen modelde dikkat çekici olarak Samsung Notes uygulaması yer alıyor. ilk önce Galaxy Note 7 modelinde gördüğümüz Notes uygulamasının bu modelde yer alması önemli bir teferruat. Galaxy Tab A 10.1 2016 modelinin 350$ fiyat etiketine sahip olduğu açıklandı. Satışlar ise bu hafta başlıyor.  

3
Android'de yeni tasarım değişikliği!
Android telefonlar, iPhone'a ayrım attı!