Android telefonlar, iPhone'a ayrım attı!

Android telefonlar, iPhone'a ayrım attı!

Sene sonu raporlarına göre piyasada Android telefonların harika bir yükselişi laf konusu. iPhone 7, Apple'a böylece yaramamış gibi görünüyor.

Sene sonu raporlarına göre piyasada Android telefonların harika bir yükselişi laf konusu. iPhone 7, Apple'a böylece yaramamış gibi görünüyor. 2016'nın üçüncü çeyrek raporları bizi ilginç verilerle karşılıyor.

 

Xiaomi Mi Note 2 stokları 50 saniyede bitti!
Xiaomi Mi Note 2 stokları 50 saniyede bitti!

Çin'de Xiaomi Mi Note 2 için stoklarla sınırlı bir sürpriz satış düzenlenirken, akıllı telefon...

Android marketi ayrıntılarıyla ele geçiriyor

Strategy Analytics raporlarına tarafından 2016'da 375 milyon akıllı telefon dağıtıma girdi ve bu telefonların yüzde 88'i Android işletim sistemine sahip.

16-11/03/android-telefonlar-iphone-a-fark-atti-2.jpg

Android'in en büyük rakibi olan iOS işletim sistemine sahip iPhone'lar ise ciddi bir düşüş yaşıyorlar. Cihazın özellikle Çin ve Afrika bölgelerinde satışı kayda değer bir oranda azaldıBlackBerry ve Windows cihazları ise marketten az daha silinmiş durumdalar.

Tekrar üçüncü çeyrek için konuşursak, Android aygıt dağıtımı yüzde 10.3 artarken, dağıtıma giren Apple cihazlar yüzde 5.2 düşüş yaşadı. Strategy Analytics'e kadar Android uzun süredir sürdürdüğü liderliği, bundan böyle perçinlemiş durumda.

Dördüncü çeyrek söz konusu olduğunda Strategy Analytics, Google Pixel'in etkisinin büyük oranda hissedileceğini söylüyor. Eğer böyle giderse 2017'ye bu arada Android cihazlar, zeki telefon pazarında söz sahibi tek kuvvet olacaklar.

:: Sizin bu veriler hakkında yorumunuz nedir?

3
S-Pen kalemli Galaxy Tab A 10.1 satışa çıkıyor
Beklenen telefon sonunda geldi!