Android'te Yedek Alıp, Geri Yükleme

Android'te Yedek Alıp, Geri Yükleme

Android tabanlı akıllı telefonunuzda bulunan kişiler, mesajlar, uygulamalar; yeni bir ROM kurduktan sonra gitmesin.

Android sistemi, Linux tabanlı ve açık kaynak kodlarına sahip bir platform. Açık kaynaklı her sistem gibi, pek çok firma bu yazılımı alıp, kendine göre yorumlayarak piyasaya sunuyor.

Örnek olarak HTC'nin, Sony'nin ve Samsung'un Android 4.0 Ice Cream Sandwich yüklü telefonlarına aynı anda baktığınızda, görünüm olarak oldukça farklı olduklarını göreceksiniz.

Android ekosisteminde birliğin olmaması, bazı ek hizmetlerin sunulamaması anlamına geliyor.

Yedeklemede iTunes'un Yeri Farklı        

iOS tabanlı bir cihazınızdaki tüm verileri, iTunes ile bilgisayarınıza yedekleyebiliyorsunuz. Bu yedekleme işleminden sonra, yeni bir iOS tabanlı cihaz aldığınızda, tüm uygulamalarınızı yeni cihazınıza yükleyebiliyorsunuz.

Android tabanlı cihazlar için bu tip gelişmiş bir yedekleme sistemi bulunmuyor. Samsung'un Kies'i hariç, kapsamlı bir yedekleme işlemi yapan sistem maalesef mevcut değil.

Bu rehberimizde sizlere, Android sistemindeki tüm bilgilerinizi yedeklemeyi ve yedeklerinizi nasıl geri yükleyeceğinizi aktaracağız.

Hayat Kurtaran Uygulama "My Backup Pro"

My Backup Pro adındaki uygulamayla beraber, rehberiniz başta olmak üzere, tüm belgelerinizi yedekleyebiliyorsunuz. My Backup Pro'nun Trial versiyonunu ücretsiz olarak buradan kurabilirsiniz. Zaman kısıtlamalı bu uygulamanın ayrıca sınırsız sürümü ise 4.99 Dolar'a Google Play Store'da bulunan buradaki adresten satın alınabiliyor.

\"Adobe

','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgcolor':null}" border="0" height="244" width="432">

Kaynak: http://shiftdelete.net/androidte-yedek-alip-geri-yukleme-43022.html

1
HTC One Türkiye'deki İlk Ön İnceleme Videosu
Android'te USB OTG Özelliğini Kullanıyoruz